Praktisch

GSM: 0471 / 90.54.99
Misconnected - Kyoko Scholiers
kunstproject Misconnected - Kyoko Scholiers    foto:Vita Godts

Onze uren

maandag van 9u tot 16u30
dinsdag van 9u tot 16u30
woensdag van 12u tot 16u30
donderdag van 9u tot 16u30
vrijdag van 9u tot 16u30
zaterdag van 10u tot 14u

Gesloten op zon- en feestdagen:

Vrijdag, 21 Juli 2017 Nationale feestdag
Dinsdag 15 Augustus 2017 O.L.V. hemelvaart
Woensdag, 1 November 2017 Allerheiligen
Zaterdag, 11 November 2017 Wapenstilstand
Maandag, 25 December 2017 Kerstmis

ZOMERVAKANTIE: 

Vrijdag 21 Juli 2017 Nationale feestdag: gesloten

van maandag 31 juli tem zaterdag 5 augustus gesloten

van maandag 7 augustus tem vrijdag 11 augustus enkel open in de namiddag.

zaterdag 12 augustus 2017 gesloten

Dinsdag 15 Augustus 2017 O.L.V. hemelvaart  gesloten

 

 Wat zijn we?

Niet-residentieel ontmoetingscentrum voor mensen met dubbeldiagnose. Aanbod van niet-verplichtende gesprekken, ateliers, projecten en uitstappen.

Bezoekers getuigen

Hij heeft me weggehaald uit Sleidinge. Hij zei: “Pol, je bent aan het doodgaan”, en ik was echt aan het doodgaan. Ik ging meer en meer achteruit en mijn gebruik was ook enorm gestegen. Hij zei: “alstublieft, ga mee met mij.” De villa heeft mijn leven gered. Hij zei: “Ik ga je een nieuwe thuis bezorgen en een nieuwe familie.” En dat heeft hij gedaan.
Ik wou iets interessants doen met mijn leven. Tegen de verveling … om nuchter te blijven. Bezoekers kunnen hier dingen doen, in de psychiatrie vragen ze niets, heel passief. Hier kan je dingen doen, mensen optrommelen en aan de slag gaan. Zolang de psychiatrie met dokters en procedures werkt kan het niet verbeteren, dokters werken met procedures en niet met mensen. Wat we meegemaakt hebben is wie we zijn, dat gaat totaal verloren in de psychiatrie
Thuis zijn is voor mij heel moeilijk. In mijn sociale woning kan ik niet veel meer doen dan de afwas en de tv. Ik kan moeilijk een hele dag in de zetel liggen en tegen mijzelf spreken. Dat is voor mij zoals een gevangenis. Ik ga dan bier halen. Het begint met een blikje en dan stop het niet meer. Ik ben hier een aantal jaar geleden terecht gekomen. Ik was alleenstaand en kon nergens naartoe. Ik liep op straat te bedelen en alcohol te drinken. Het was een soort trage zelfmoord. Toen kwam ik naar hier, kon ik mijn dagen wat indelen en proberen om van negen tot vijf niet te drinken. We zitten hier allemaal gezellig samen, een potje koffie te drinken.
Villa Voortman kan en mag je dan ook nooit beschouwen als een project. Het is veel meer dan dat. Op deze plek worden breuklijnen van verhalen aan elkaar geregen. Heel langzaam en op ieders eigen tempo. De filosoof Kunneman zei dat er in deze maatschappij geen plaats meer is voor ‘trage vragen’. Ik heb in de Villa weer gevoeld dat er een vrije tussenruimte is en dat de trage vragen er mogen zijn. De uitspraak van de bezoekers, die zeggen dat het een grote happy familie is, neem ik graag voor lief. De hele entourage en sfeer raakt me en laat me niet meer los, nu ook nog niet. De kracht van beïnvloeding heeft vat op me en I love it. Villa, bedankt! “ MENSEN DEUGEN”
Pol
Pete
Bjorn
Harry Gras